úterý 5. dubna 2022

jyrryho přípravky na odtokovky

jyrry: Sendvičové klapky (standard balza 1,2mm a k ní přilepená 5mm do 100g/dm3, slepeno Titebondem Premium, docela se to tak vyztuží) - dřinu strojům, jen toho bordelu je kolem plno a to není vidět to co lítá



Zkosení taky strojmo, to dole je první prototyp Jindrovo pilky - http://jkmodels.cz/index.php/cs/pilka




REX: Pastva pro oči tvoje tvorba.... Já bych to všechno hobloval ručně a vím co je z toho bordelu, jen jsem se teď trochu odklonil od stavby z balzy, ikdyž mi to stále není úplně cizí a budu se muset trochu polepšit. Je to prostě super vidět jak ti to jde od ruky!

blesk: Ta bruska na odtokovku je super, přemýšlím přemýšlím jak ji udělat a on ji už má někde hotovou

Celeron: Z čeho je Jirko ten dlouhej brousící váleček na náběžky? To jsou šmirglový prstýnky na gumovým špuntu jako je to v příslušenství Dremely a nebo to je váleček natřenej lepidlem a vyválenej v brusivu? Brusivo 80 a 120 tady ještě mám z dob, co jsem dělal brousící bubny s Clark Y negativ profilem na jasanovo/balzový listy vrťase Helix. Akorát to lepidlo už dávno ztvrdlo a nevím, co místo něj použít.

jyrry: Je to jeden váleček vcelku. Něco jako https://www.nastrojebrno.cz/catalog/brusne-valecky-7899

https://www.prodejbrusiva.cz/lepidlo-di ... o-slozka-i

Celeron: Vnitřek je taky guma co stahuješ k sobě na hřídeli matkama jako u krátkejch Dremeláků?Na to lepidlo kašlu když jsou k mání tyhle válečky.

jyrry: Jo, koupil jsem i tu gumu, přímo pod tyhle válečky. Jen hřídel jsem si udělal svou.Teď to nemůžu najít, bral jsem obojí z jednoho obchodu.

Třeba tady mají obojí - https://www.recordpower.cz/Brusne-valecky-c6_25_2.htm

Jo, hele, to je ono - https://shop.toolsko.cz/cs/505-020-tsps ... uska-450-w

Ta guma (mám průměr 19mm za 167,-Kč) je napořád a 3 brusný válečky (vnější průměr cca 22mm) za 100,- není až tak likvidační. Nebrousím tím bukový prahy, ale balzový odtokovky...