čtvrtek 15. listopadu 2012

Respirátor

dzordzik: Ahoj, snažil jsem se dohledat tady diskusi o respirátorech, které se používají a moc jsem toho nenašel a když, tak pro použití při stříkání.
Dotaz zní, máte někdo osvědčený respirátor, který je dobrý do prašného prostředí, dobře se v něm dýchá a nemlží se s ním brýle v chladném prostředí?
Je použitelný některý z těchto? http://www.canis.cz/ochrana-dychacich-cest-2/respiratory-3m/

Dělal jsem teď 3 dny něco na půdě a nažral sem se asi tak tuny prachu a vláken z vaty, protože ten co jsem si koupil byl nepoužitelný. padal z obličeje a mlžily se v něm optické brýle tak, že nebylo nic vidět.

SAVEX Ltd: http://www.manutan.cz/x_MOD8751009.html?leafcode=8751009
+ protiprachové filtry + předfiltry, nic jiného na skelnou vatu nefunguje. Na ty roušky co používáš zapomeň.


AJL: http://www.korus-eshop.cz/ochrana-dychacich-cest/filtry-k-maskam

SAVEX Ltd: http://www.korus-eshop.cz/ochrana-dychacich-cest/filtry-k-maskam/filtr-6075-a1
+ k tomu předfiltr
http://www.korus-eshop.cz/ochrana-dychacich-cest/filtry-k-maskam/filtr-5925-p2-3m

AJL: děkuji a poprosím Tě ještě o jednu informaci. Jaká je cca životnost filtru v hobby podmínkách,jedná se o to kolik páru si mám pořídit.

SAVEX Ltd: 80min když vrazíš hlavu do cisterny kde je po dně ještě tak 500litrů ředidla. Hobby podmínky co to je ? 10litrů ředidla za rok ? 10kg epoxidu za rok ?.
Chlapi napište mi kolik je cca spotřeba ředidla a lepidla ( epoxid, laky , barvy atd..) za rok u modeláře = hobby podmínky smajl
Docela by mě to zajímalo

dzordzik: Ale notak, nebuď kousavej ... Občasné použití, sem tam broušení balzy, sem tam něco málo stříknu, prostě občasné použití.

SAVEX Ltd: Tak na co respirátor, to bych si pěkně užíval a zhluboka dýchal, není nic voňavějšího než nalakované křídlo napínacím lakem, vůně broušené balzy, stříknutý Celox no to jsou přeci pravé modelářské Vánoce....
.....když po použití respirátoru ho budeš uchovávat v přiloženém skladovacím sáčku, tak Ti filtry vydrží i rok. Jinak v lakovně vydrží cca 3 dny a v laminovně dva týdny ( na polyesteru ).