úterý 12. února 2019

Nástřik modelu ze styroporu

Honzabr: Potřebuji nastříkat (nejlépe nějakým akrylátem) model ze (snad) styroporu (Fun Cub).Vím že je to problém-separační vrstva.Čím to nejlépe omýt? Radí mi benzin a další rozpouštědla což je asi velmi účinné.

dagx: Funcub je od multiplexu a to jsou většinou modely z elaporu. Takže hledej info tímto směrem. Např:viewtopic.php?f=18&t=23594
Dobře na tom drží i samolepící tapeta,pokud nechceš stříkat celý model a stačily by jen nějaké pruhy a podobně.

SKAY: Vhodne před lepením jar(technicky) s vodo. Po uschmuti pak otřít hadrou s lihem a separační mastnota je tatam. Benzin je mastny.
Folie jsou taky super.

ufon13: čistič brzd mastný opravdu není.... jinak pokud je vodou ředitelný lak či email v pixle, stačí do ní kápnout kapku saponátu , pak to stříkneš i na hladký plast v pohodě. Přídavek do 10% disperzního lepidla zvýší lesk, pružnost i přilnavost laku.

dub: ten saponát udělá v té barvě co?. Ještě jsem to neslyšel.

ufon13: snížení povrchového napětí a nastříkaná plocha se nestahuje do map, kdysi mě to naučil německý šéf , že tak stříkají vagony, aniž by je vubec předtím odmaštovali , dělám to tak vlastně vždy když jde o vodní nátěry.Je ale fakt , že není jar jako jar.
Ten prumyslovej saponát co je základem všech ,,jaropurů,,před navoněním a obarvením je opravdu nejlepší, kupuju ho jako separátor pro silikony,,lukoxxxx,,.
Zkus si , stříknout neupravenou skleněnou destičku barvou bez jaru a s jarem při stejném naředění , to je dobrej test i na množství nutného saponátu.